Szervezési tudnivalók

Ciklus-show és Férfiküldetés foglalkozások és a szülői bemutató előkészítéséhez az alábbi tudnivalókat gyűjtöttük össze:

Szülői bemutató:

 • Kérjük, ne csak a foglalkozást megrendelő osztályban hirdessék meg az alkalmat, hanem az összes 5-es és 6-os osztály szülőit hívják meg erre az alkalomra, sőt, amennyiben először járunk az iskolájukban, minden felsős és negyedikes gyerek szüleit és osztályfőnökeit szeretettel várjuk, továbbá az érdeklődő pedagógusokat.
 • A bemutató időpontja előtt egy órával be szeretnénk jutni a terembe, hogy félretoljuk a padokat és előkészítsük a kellékeinket. Körülbelül 4×5 méteres szabad helyre van szükségünk.
  Nagy segítséget jelent, ha addigra fel van takarítva.
  Ha a terem csak lépcsőn közelíthető meg, kérjük, hogy valaki segítsen fel- és levinni a kellékes bőröndjeinket. (A foglalkozáshoz egy kellékekkel tömött, 20-25 kg-os bőröndöt hordunk magunkkal.)
 • A bemutató 60-70 perces, és további 20 percet szokott igénybe venni a felmerülő kérdésekről való beszélgetés. Összességében körülbelül másfél órát szánjanak rá a kedves szülők.
 • A bemutató minden érdeklődő iskolában évente egy alkalommal ingyenes. Amennyiben egy adott tanév során további bemutatókat igényelnek, vagy külön-külön kérik a jelentkező osztályok szülői közösségének, erre is van lehetőség díj ellenében minimum 18 fő részvétele esetén.

Ciklus-show és Férfiküldetés foglalkozások előkészítése, hely- és időkeret igénye:

 • Kérjük, időben jelezzék felénk a várható létszámot (külön a fiúkét és külön a lányokét), hogy ha a nemeken belül csoportbontásra van szükség, akkor azt is meg tudjuk oldani.
 • A részvételi díjat (3500 Ft/gyerek + utiköltség, ha szükséges) kérjük előre szedjék össze, és egy felnőtt adja át az egyik foglalkozásvezetőnek, vagy jelezzék, ha utalni szeretnének. Fizetéskor adják meg, milyen névre-címre kérik a számlát.
 • A foglalkozás kezdete előtt egy órával be szeretnénk jutni a terembe, hogy félretoljuk a padokat és előkészítsük a kellékeinket. Körülbelül 4×5 méteres szabad helyre van szükségünk.
  Nagy segítséget jelent, ha addigra fel van takarítva, esetleg már a gyerekekkel széthúzzák a padokat.
  Ha a terem csak lépcsőn közelíthető meg, kérjük, hogy valaki segítsen fel- és levinni a kellékes bőröndjeinket. (A foglalkozáshoz egy kellékekkel tömött, 20-25 kg-os bőröndöt hordunk magunkkal.)
 • A foglalkozás után körülbelül 10-20 percre van szükségünk a teremben, hogy a kellékeinket elcsomagoljuk.
 • FIGYELEM! Minden lány hozzon magával egy pár vastag zoknit és egy földre rakható plédet – mert a földre terített kellékeken fogunk járkálni, és néha a földön fogunk ülni. (A fiúknak nem kell semmit se hozni.)

Köszönjük, hogy segítségünkre van a felvilágosító foglalkozások megszervezésében!

Egyéb praktikus információk:

 • A foglalkozás egy alkalmas, és öt óra hosszú. Rendszerint iskolákba hívnak bennünket, ahol 8-13 óra között, egy-egy osztályfőnöki, természetismeret, biológia, etika/hittan, esetleg testnevelés óra terhére adminisztrálja az iskola a foglalkozásokat.
 • Egy-egy csoport létszáma 8-15 fő.
 • Részvételi díj 3500 Ft/fő. Nagyobb távolság esetén útiköltség is felszámolásra kerülhet.
  Kedvezmény igénybevételére is van lehetőség: érvényes tagsággal rendelkező NOE tagoknak (amennyiben a tagkártya számukat előre írásban megadják) 10% kedvezményt adunk, illetve ha a kapcsolattartó szülő NOE tag, akkor az ő gyermekének 50% kedvezmény jár.
 • A foglalkozások előtt szülői tájékoztatót tartunk – iskolánként évente egyet ingyenesen, melyre minden szülőt és pedagógust szeretettel várunk, nem csak a meghívó osztályét. Szülői bemutatót abban az esetben is lehet kérni, ha még nem döntötték el, hogy szeretnék-e gyermekeik számára a Ciklus-showt és a Férfiküldetést. Ez esetben is ingyenes ez az első bemutató alkalom.
 • Helyigény: annyi tanterem vagy megfelelő méretű egyéb helység, ahány csoport van.