Szervezési segítség

Az alábbiakban összefoglaljuk mindazokat a kérdéseket, amelyeket a Ciklus-show, a Férfiküldetés, vagy a szülői bemutató szervezése kapcsán felmerülhetnek:

Szülői bemutató:

 • Kik jöhetnek a bemutatóra?
  Minden érdeklődő szülőt, pedagógust szeretettel várunk akár mert tervezi a gyermeke részvételét a foglalkozáson, akár mert még nem döntötte el.
 • Hol tartható a bemutató?
  Iskolában, amennyiben az intézmény igazgatója megengedi. Bárhol másutt, ahol megfelelő helység áll rendelkezésre.
  Online is vállalunk szülőit, különösen olyankor, amikor az időszűke miatt másképp nem tudnánk eleget tenni a kéréseknek.
 • Milyen legyen a bemutató terem? 
 • Ha ppt segítségével, fotókkal mutatjuk be a foglalkozást, akkor szükségünk van projektorra és laptopra (és internetre természetesen). Ha erre nincs lehetőség, azt kérjük előre jelezzék, ebben az esetben másképp készülünk.
 • Mennyi ideig tart a bemutató?
  A bemutató körülbelül egy órás. A felmerülő kérdések megbeszélése miatt azonban érdemes egy kicsit több időt szánni rá.
 • Az online szülői 60 perces.
 • Mennyibe kerül a bemutató?
  Bemutatót díjmentesen tartunk, lehetőség szerint egy iskolának egy évben egyet. Ezért kérjük, úgy szervezzék a bemutatókat, hogy azok nyitottak legyenek más érdeklődők (pl az iskolából más osztályok szülői képviselői) számára is.

A fiúk és a lányok foglalkozásának (Férfiküldetés, Ciklus-show) előkészítése, hely- és időkeret igénye:

 • Mikor és hol tartunk foglalkozásokat?
  Jelenleg csak iskolai foglalkozás keretein kívül tarthatjuk meg a Ciklus-showt és a Férfiküldetést, szülői szervezésben.

  A szervezés menete:
  – Egy szülő vállalja a velünk való kapcsolattartást, emailben megkeres minket.
  – Időpontot egyeztetünk, ami lehet nevelés nélküli munkanap, igazgatói szünet, vagy egy olyan iskolai nap, amiről a gyerekeket a szülők kikérik.
  – Helyszínt egyeztetünk. Mi néhány budapesti fizetős helyszínt tudunk ajánlani, de ha a szülők más alkalmas helyet találnak, természetesen alkalmazkodunk. Általában művelődési házak, konferencia helyszínek, plébániák, cserkészotthonok szoktak alkalmasak lenni. (A fiú és lány foglalkozások szervezhetők két külön helyszínre.)
 • Milyen helység alkalmas a foglalkozás tartására?
  Kérjük, a következőket vegyék figyelembe:
  – A csoport magára csukhassa az ajtót, és senki ne zavarja őket a foglalkozás teljes ideje alatt.
  – Az esetleges bútorokat széttologatva ki lehessen alakítani egy legalább 4,5×5,5 méteres üres helyet (nagyobb csoportlétszámnál inkább nagyobbat).
  – Ha lépcsőn kell fölmenni, a 25 kg-os kellékes bőröndjeink fel/lecipelésében segítséget kérünk szépen érkezéskor és távozáskor.
  – A foglalkozás kezdete előtt egy órával be szeretnénk jutni a termekbe, hogy kialakítsuk a helyszínt és előkészítsük a kellékeinket. A program végeztével 15 percre van szükségünk a kellékeink elcsomagolásához.
  Köszönjük, ha tiszta termeket kapunk, mivel a kellékeket a földre téve használjuk.
 • Milyen hosszú egy foglalkozás?
  Öt órás a foglalkozás, azaz pl 8-13-ig vagy 9-14-ig tart.
 • Előkészítés:
  Kérjük, időben jelezzék felénk a várható létszámot (külön a fiúkét és külön a lányokét), mert a fogyó eszközökkel úgy készülünk.
 • Hány fős csoportok jelentkezhetnek?
  10-16 fős csoportok jelentkezését várjuk.
 • Mit kell hozniuk a foglalkozásra a gyerekeknek?
  A fiúknak semmit se kell hozni.
  Viszont minden lány hozzon magával egy pár vastag zoknit és egy földre rakható plédet – mert a földre terített kellékeken fogunk járkálni, és néha a földön fogunk ülni.
 • Szülők bejöhetnek-e?
  Természetesen nem 🙂 Viszont ha olyan a helyszín, hogy a gyerekeket nem lehet felügyelet nélkül szünetre kiengedni, kérjük, egy szülő legyen elérhető, aki szünetekben felügyel a gyerekekre.
 • Mennyibe kerül a program és hogyan kell fizetni?
  A foglalkozás díja 2024. január 1-től 5500 Ft/gyerek. Budapesttől nagyobb távolságra lévő helyszín esetén útiköltség is felszámításra kerülhet. A teremdíjat a szülők a helyszínnel külön intézik.
  A részvételi díjat kérjük előre gyűjtsék össze, és a kísérő szülő adja át egyben az egyik foglalkozásvezetőnek, vagy jelezzék, ha utalni szeretnének. A számlát egy szülő nevére állítjuk ki (tehát nem mindenkinek külön-külön, és csak magánszemélynek számlázunk).