Szervezési segítség

Az alábbiakban összefoglaljuk mindazokat a kérdéseket, amelyeket a Ciklus-show, a Férfiküldetés, vagy a szülői bemutató szervezése kapcsán felmerülhetnek:

Szülői bemutató:

 • Kik jöhetnek a bemutatóra?
  Minden érdeklődő szülőt, pedagógust szeretettel várunk akár mert tervezi a gyermeke részvételét a foglalkozáson, akár mert még nem döntötte el.
 • Hol tartható a bemutató?
  Iskolában, amennyiben az intézmény igazgatója megengedi. Bárhol másutt, ahol megfelelően nagy helység áll rendelkezésre.
  Online is vállalunk szülőit, de csak abban az esetben, ha a szülők bekapcsolt kamerával vannak jelen. Sajnos nehezen megy nekünk az, hogy egy üres képernyőhöz beszéljünk 🙂
 • Milyen legyen a bemutató terem? 
  Ha minden kellékünket bemutatjuk, akkor lényeg a földön fog zajlani egy 4×5 méteres helyen, ahol ugyanúgy felépítjük az „Élet színpadát”, ahogyan a gyerekeknek. Tehát egy (nagyobb) tanterem vagy díszterem alkalmas erre. A kezdés előtt egy órával be szeretnénk jutni a terembe, hogy félretoljuk a padokat, elrendezzük a székeket és előkészítsük a kellékeinket.
  Nagy segítséget jelent, ha addigra fel van takarítva.
  Örülünk, ha földszinti vagy lifttel megközelíthető a terem, mert a kellékes bőröndünk körülbelül 25 kg.
 • Ha ppt segítségével, fotókkal mutatjuk be a foglalkozást, akkor szükségünk van projektorra és laptopra (és internetre természetesen).
 • Mennyi ideig tart a bemutató?
  A bemutató 60-70 perces, és további 20 percet szokott igénybe venni a felmerülő kérdésekről való beszélgetés. Összességében körülbelül másfél órát szánjanak rá a kedves szülők.
  A ppt-s bemutató egy szűk órás.
 • Mennyibe kerül a bemutató?
  Bemutatót megfelelő érdeklődés esetén díjmentesen tartunk. Kérjük, úgy szervezzék a bemutatókat, hogy azok nyitottak legyenek más érdeklődők (pl az iskolából más osztályok szülői képviselői) számára is.

A fiúk és a lányok foglalkozásának (Férfiküldetés, Ciklus-show) előkészítése, hely- és időkeret igénye:

 • Mikor és hol tartunk foglalkozásokat?
  Jelenleg csak iskolai foglalkozás keretein kívül tarthatjuk meg a Ciklus-showt és a Férfiküldetést, szülői szervezésben. A szervezés menete:
  – Egy szülő vállalja a velünk való kapcsolattartást, emailben megkeres minket.
  – Időpontot egyeztetünk, ami lehet nevelés nélküli munkanap, igazgatói szünet, szombat, vagy egy olyan iskolai nap, amiről a gyerekeket a szülők kikérik.
  – Helyszínt egyeztetünk. Mi három budapesti fizetős helyszínt tudunk ajánlani, de ha a szülők más alkalmas helyet találnak, természetesen alkalmazkodunk.
 • Milyen helység alkalmas a foglalkozás tartására?
  Kérjük, a következőket vegyék figyelembe:
  – A csoport magára csukhassa az ajtót, és senki ne zavarja őket a foglalkozás teljes ideje alatt.
  – Az esetleges bútorokat széttologatva ki lehessen alakítani egy legalább 4×4 méteres üres helyet (nagyobb csoportlétszámnál inkább nagyobbat).
  – A foglalkozás kezdete előtt egy órával be szeretnénk jutni a termekbe, hogy félretoljuk a padokat és előkészítsük a kellékeinket. A program végeztével 15 percre van szükségünk a kellékeink elcsomagolásához.
  Köszönjük, ha tiszta termeket kapunk, mivel a kellékeket a földre téve használjuk.
 • Milyen hosszú egy foglalkozás?
  Öt órás a foglalkozás, azaz pl 8-13-ig vagy 9-14-ig tart.
 • Előkészítés:
  Kérjük, időben jelezzék felénk a várható létszámot (külön a fiúkét és külön a lányokét), hogy ha a nemeken belül csoportbontásra van szükség, akkor azt is meg tudjuk oldani.
 • Hány fős csoportok jelentkezhetnek?
  10-16 fős csoportok jelentkezését várjuk.
 • Mit kell hozniuk a foglalkozásra a gyerekeknek?
  A fiúknak semmit se kell hozni.
  Viszont minden lány hozzon magával egy pár vastag zoknit és egy földre rakható plédet – mert a földre terített kellékeken fogunk járkálni, és néha a földön fogunk ülni.
 • Mennyibe kerül a program és hogyan kell fizetni?
  A foglalkozás díja 2024. január 1-től 5500 Ft/gyerek.
  A részvételi díjat (+ esetleg utiköltség, terembér) kérjük előre szedjék össze, és egy felnőtt adja át az egyik foglalkozásvezetőnek, vagy jelezzék, ha utalni szeretnének. Fizetéskor adják meg, milyen névre-címre kérik a számlát.