Fiúknak

Programunkkal olyan szemléletet szeretnénk bemutatni a szülőknek és a serdülőknek, ami új kommunikációt indíthat el a családokon belül.

A foglalkozáson részletesen átbeszéljük a fiúk és a lányok serdülőkori testi- és lelki változásait, ennek okait és minden ehhez kapcsolódó kérdést, amit a gyerekek feltesznek. Őszintén, hitelesen és szakszerűen beszélgetünk velük. Szem előtt tartjuk a csoport szexualitással kapcsolatos ismereteit és igyekszünk csak annyit és olyan szinten megbeszélni, amennyire a csoportban résztvevő gyerekek számára az éppen szükséges. 

A program a biológiai ismeretanyagot az emberi élet keletkezésének történetén keresztül mutatja be. A résztvevő fiúk élménypedagógiai eszközök segítségével vonódnak be és értik meg, hogy mindenki egyedi, megismételhetetlen és értékes. Éppen ezért a saját életük is a fogantatás pillanatától egy csoda. 

A fiúk tudatára ébrednek, hogy a férfiak, az apák is éppen olyan fontos résztvevői egy új élet keletkezésének mint a nők édesanyaként. Az emberi termékenység, egy olyan kincs amit tisztelni és védeni kell. 

Bár a fiatalok ébredező hormonjaik hatására leginkább ösztöneik által vannak vezérelve, mi igyekszünk hangsúlyozni annak jelentőségét, hogy a szexualitás egy nagyon összetett dolog, ami a testiségnél jóval többről szól. Szeretnénk, ha felismernék a kamaszok, hogy a tartós, harmonikus kapcsolatok kialakításához fontos a szellemi és lelki kapcsolódást is építeni, ha lehet még a nemi élet előtt. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a serdülők elfogadják és jól érezzék magukat a bőrükben és a későbbiek során is vigyázzanak magukra és partnerükre. 

A foglalkozás során beszélgetünk arról is, hogy fiúként és majd férfiként hogyan lehet kapcsolódni a lányokhoz, a leendő nőkhöz tisztelettel és felelősséggel.  

Felismerhetik, hogy a felnőtté válás folyamatában tudatosan  alakíthatják a jövőjüket.

A FÉRFIKÜLDETÉS foglalkozás mottója: 

“Férfinak lenni életre szóló feladat!”

Jelentkezni lehet: itt az űrlapon vagy az info@kiskamasz-felvilagositas.hu címen.

Praktikus információk:

A Férfiküldetés foglalkozás egy alkalmas és öt órát vesz igénybe (szünetekkel).
Csoport létszám: 10-16 fő.
Részvételi díj:  2024. január 1-től 5500 Ft/fő, szükség esetén teremdíj, nagyobb távolságnál utiköltség kerülhet felszámításra.
Szülői bemutatót megfelelő érdeklődés esetén díjmentesen tartunk. Időtartam: 60-90 perc.
Helyigény: csoportonként külön megfelelő méretű helység.

Jelenleg csak iskolán kívül szervezünk a gyerekeknek foglalkozásokat.

 • nevelés nélküli munkanapon
 • egyéb tanítási szünnapon
 • illetve tanítási időben, szülő által kikért gyerekeknek

A megfelelő helyszínt igyekszünk a lakóhely, iskola közelében, a szülőkkel együtt megkeresni. Jelenleg mind Budán, mind Pesten több helyiséget is ajánlani, ahol tartottunk már foglalkozásokat, de mindig örülünk az új ötleteknek, lehetőségeknek. 

A helyszínre mi a foglalkozás kezdete előtt fél órával korábban érkezünk, hogy berendezzük a termet, és előkészítsük a kellékeket amit a gyerekekkel a foglalkozáson használunk. A foglalkozás végeztével szintén 20-25 percre van szükségünk, hogy elpakoljuk a kellékeket. 

A foglalkozásra a fiúk igényeinek megfelelően enni és innivalót saját maguknak hoznak.

Részletesebb tudnivalókért kattintson ide.

Jelentkezni lehet: itt az űrlapon vagy az info@kiskamasz-felvilagositas.hu címen.

GYIK

 • Miért jó, ha fiam részt vesz a FÉRFIKÜLDETÉS foglalkozáson?

  Egy szülői visszajelzés: “Nagyon örültem a foglalkozásnak. Mivel a gyerekek az interneten keresztül – akár otthon, iskolában, edzésen – túl korán találkoznak a nemiség durva oldalával, a “pozitív felvilágosítás”, mind a biológiai, mind az érzelmi oldalt érintve, még fontosabbá vált.”

  A foglalkozás didaktikailag megalapozott módszerekkel építi fel a gyermekek tudását és ismétlésekkel, gyakorlással van lehetőségük megérteni a tanultakat. A foglalkozás során felmerülő kérdésekre is választ kapnak.
 • Mi az ideális életkor a fiúknál a FÉRFIKÜLDETÉS foglalkozásra?
  Sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyre korábban találkoznak a gyerekek nem kívánt tartalmakkal. Nagyon függ attól is, hogy a gyermekközösség mennyire “érett”, mennyire tájékozott. Legtöbbször 5-6-7. osztályos fiúkhoz megyünk.
 • Beszélgetnek a fiúkkal a védekezésről és a fogamzásgátlásról?
  Ez a csoport érettségétől függ. A 10-11 évesek a FÉRFIKÜLDETÉS foglalkozáson éppen csak megértik, hogy hogyan működik egészségesen a testük. Nagyon sok új információt hallanak a férfi és női termékenységről. 

  Amennyiben a foglalkozáson résztvevő fiúk érettsége és érdeklődése a megfelelő szinten van, úgy természetesen a fogamzásgátlásról is szó esik. 

  Első sorban arra biztatjuk a fiúkat, hogy felelősséggel és előre gondolkodjanak. Ha érdekli őket a téma, otthon a szülőkkel is beszéljék meg ezt a kérdést – hogy a fogamzás elkerülésének eszközéről, módjáról szüleikkel közösen döntsenek.

Ha további kérdése van: itt az űrlapon vagy az info@kiskamasz-felvilagositas.hu címen tegye fel nekünk!