VÁLTOZÁS A CIKLUS-SHOW ÉS FÉRFIKÜLDETÉS SZERVEZÉSÉBEN!

Kedves Szülők, Pedagógusok!

  • A gyermekek védelméről szóló 2021. évi LXXIX. törvény értelmében pillanatnyilag csak iskolán kívül, szülői szervezésben tarthatunk Ciklus-show és Férfiküldetés foglalkozásokat.

Jelenleg több budapesti helyszínre tudunk bérleti díjjal programot szervezni, de szívesen megyünk a szülők által biztosított helyszínre is.

A törvény által megengedett módon az alábbi napokon tartunk foglalkozásokat:

  • tanítási napon, a szülők által kikért gyerekeknek szervezett foglalkozás keretében
  • nevelés nélküli munkanapon (ezek dátuma iskolánként eltér)
  • egyéb tanítási szünnap, szünet idején

Az ingyenes szülői bemutatókat nem érinti a törvényi változás, azok továbbra is szervezhetők az Önök iskolájában.

Várjuk szíves érdeklődésüket az info@kiskamasz-felvilagositas.hu címen, vagy itt az Üzenetküldés címszó alatt!

Miért van szükség a tudatos szexuális nevelésre?

A mai fiatalok nagyon kiszolgáltatottak a minden formában őket érő szexualizált tartalmaknak, miközben nincsen lehetőségük hogy átgondoltan, szakemberek segítségével beszélhessenek erről és választ kapjanak a feltett kérdéseikre. Gyerekeknek szóló programjainkkal (Ciklus-show, Férfiküldetés) Őket szeretnénk segíteni.

A kamasz közösségekben riasztóan sok a kirekesztés, szekálás, bántalmazás akár a nemiséget érintő témában, ami maradandó lelki sérüléseket okozhat a fiataloknak. Személyiség-fejlődésükben  hosszú távon hagyhat nyomot ez a felnőttek által talán észre sem vett, vagy elbagatellizált állapot és a serdülők magukra maradnak.

A lányok általában nyitottabbak, fecsegősebbek otthon is, így velük inkább tudnak a nemiségről, a szexualitásról a serdülőkori változásokról is beszélgetni  a szülők mint a fiaikkal. 

A fiúkról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kevésbé érzékenyek, érzelgősek, de ez nem mindig van így. Nekik is éppen olyan fontos, hogy a szülői háttérből egyértelmű visszajelzéseket kapjanak a velük történt dolgokkal és kérdéseikkel kapcsolatban. A szülők által megfogalmazott  szabályok, és elvárt erkölcsi normák elsődleges funkciója nem a korlátozás, hanem a védelem kell legyen. Ahhoz, hogy a kamaszok is így érezzék, elfogadják és magukra is önszántukból érvényesítsék ezeket, a szülők megfelelő hozzáállása, kommunikációja és figyelme szükséges. Tudjuk, hogy ez nehéz feladat szülőnek, gyereknek egyaránt.

A felnőtteknek szóló bemutatókon nem csak a programjainkat ismerhetik meg a szülők, de kötetlenül beszélgetünk is velük.

Ahhoz, hogy egy kamaszból felelősségteljes, kedves, önmagát és a partnerét tisztelő felnőtt váljék sok mindent kell megértsen, megtanuljon, gyakoroljon.

A Kiskamasz Felvilágosítás munkacsoport foglalkozásai, programjai lépcsőfokok ebben az érési folyamatban.